VlDEO/Myslimani që kujdeset për kishën/ Prej më shumë se një shekulli familja Ibraj…

Ky është Ismet Ibraj, një besimtar musliman në fshatin Hysaj të Malësisë së Madhe familja e të cilit për mbi 120 vite kujdeset për rrënojat e Kishës së Shën Gjonit, këtij manastiri benediktin që daton mbi 900 vite më parë. Në kohën e komunizmit, 55 vjeçari thotë se kujdesej babai i tij duke ruajtur dhe mirëmbajtur këtë objekt të rëndësishëm të historisë, kulturës dhe kishës katolike shqiptare ndërsa sot është ai vetë që kujdeset për manastirin duke vijuar traditën e babait.

Kujdestari i kishës faktin që ai është musliman dhe ruan manastirin që i përket një feje tjetër e quan si diçka krejt normale.

55 vjeçari është mësues në një shkollë 9-vjeçare në Malësinë e Madhe ndërsa thotë se tek nxënësit e tij përcjell frymën e harmonisë ndërfetare ndërsa shpesh sjell fëmijët tek rrënojat e këtij manastiri si pjesë e rëndësishme e historisë.

Kujdestari i Manastirit Benediktin kërkon që institucionet shtetërore të kenë një vëmendje më të madhe ndaj këtij objekti 900 vjeçar.

Çdo të martë besimtarët e krishterë të zonës së Rrashkullajve ku ndodhet manastiri por edhe fshatra të tjerë shkojnë dhe luten çdo vit përpara ardhjes së festës së shenjtë të Pashkës që është më 17 prill.

Related Posts

LAWYER BELIEVES DONALD TRUMP’S CONSTITUTIONAL RIGHTS WERE VIOLATED

At least one lawyer believes Donald Trump’s constitutional rights have been violated. This opinion comes after the results of the Trump hush money trial jury found the…

“IS HUNTER STILL A CRACKHEAD”: JILL BIDEN HECKLED IN PUBLIC

Someone saw Jill Biden in public and was yelling questions her way. One of the questions was asking about Hunter Biden being a crackhead. Another question asked…

Breaking: Blake Shelton Confronts Beyoncé “She’s Dress-up Clown And Definitely Not Country” 👇👇👇

In a surprising turn of events, tech entrepreneur Blake Shelton and music icon Beyoncé have found themselves at odds over artistic expression and genre boundaries. The clash…

This old Milf…

This old lady looks on of the most gergous in the world, she is 60 and still looks amazing mmm Post Views: 8

What does this guy have to do to stay alive?

I Bet 99.99% Will Fail!What does this guy have to do to stay alive? Good luck and pass it on!SOLUTION: Advantages Of Riddles: Get A Conclusion Why…

Simon Cowell started yelling like crazy! These little miracles sang a song that Simon could not speak…

Simon Cowell erupted with fervor as the scene unfolded on the stage of a prominent talent competition. A group of young performers showcased a song that left…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *